Belastingdienst

Wil jij een bijdrage leveren aan een beter Nederland? En werken bij een grote organisatie met een enorme diversiteit aan werkzaamheden? Heb je dienstverlening hoog in het vaandel? Wil je kansen krijgen en mogelijkheden creëren om jezelf te ontwikkelen; vakinhoudelijk én persoonlijk? Dan is werken bij de Belastingdienst iets voor jou!

Werken als accountant of controlemedewerker bij de Belastingdienst.

Zorgen dat iedereen bijdraagt aan iets voor ons allemaal. Dát doen wij.

De Belastingdienst heft niet alleen belastingen, maar controleert ook nauwkeurig of burgers en bedrijven voldoende afdragen. In het dynamische speelveld van de fiscale controle krijg je als accountant of controlemedewerker direct veel verantwoordelijkheden en doe je waardevolle fiscale kennis op. En draag je zo bij aan een financieel gezond Nederland.

Ontdek wat jij kan doen.

Als controlemedewerker ben je breed inzetbaar op het gebied van fiscaal toezicht. Je doet bijvoorbeeld boeken- of bedrijfsonderzoeken en houdt de actualiteiten binnen bepaalde branches in de gaten. Hierbij werk je in teams nauw samen met verschillende deskundigen, zoals accountants, fiscalisten en IT-auditors. Je duikt steeds weer in andere casussen en komt ook bij verschillende organisaties over de vloer.

Als accountant heb je een verantwoordelijke taak binnen de controle. Met jouw kennis van zaken kun je je specialiseren in een belastingmiddel, zoals inkomsten- of vennootschapsbelasting. Of in een specifiek onderwerp, zoals transferpricing. Wil je je leiderschapskwaliteiten verder ontwikkelen of de vaktechniek in? Bij de Belastingdienst vind je ook genoeg controlemedewerkers en accountants die zich hebben ontwikkeld tot manager of (landelijk) vaktechnisch coördinator.

Traineeship accountancy.

Ben je net klaar met je hbo- of wo-bachelor accountancy, finance & control of vergelijkbaar? En wil je werken én je RA-titel behalen? Dan is het traineeship accountancy van de Belastingdienst jouw perfecte carrièrestart. Tijdens dit traject werk en leer je tegelijkertijd en word je klaargestoomd tot registeraccountant bij de Belastingdienst.

Meer weten of benieuwd naar onze vacatures? Ontdek wat jij kan doen op werken.belastingdienst.nl/accountancy